Tuesday, March 31, 2020
Recepten

Appel havermout taartje

>foodiesguide foodiesguide
januari 21, 2020

Taart als ontbijt, dat is gewoon een ultieme guilty pleasure. Een gezond taartje eet je daarentegen is dubbel het plezier, maar ook goed voor je lijf! Dit appel havermout taartje is perfect als energie booster om je dag knallend mee te beginnen.

Wat heb je nodig?

  • 40 gram havermout
  • 100 ml sojamelk
  • 1 eetlepel chia zaadjes
  • 1 appel
  • Snufje bakpoeder
  • kaneel

Je kan er nog allerlei andere lekkere dingetjes aan toevoegen zoals noten, rood fruit of misschien wel chocolade stukjes. Ik heb de simpele variant gemaakt maar leef jezelf uit met dit recept!

Hoe maak je dit appel havermout taartje?

Zorg ervoor dat je oven voorverwarmd is op 180 graden of zorg ervoor dat je een klein ovenschaaltje hebt dat in de Airfryer past. Zelf vind ik dat ideaal, want het kan er meteen in en geeft bijna geen rommel.

Meng in een mengkom alle ingrediënten samen en vul je ovenschaaltje. Je kunt eventueel wat plakjes appel mooi op de bovenkant neerleggen dat je een roos creëert, maar eigenlijk is alles goed. Zet de timer voor ongeveer 10 minuutjes. Tussendoor check je even of het al goudbruin wordt. Al het vocht wordt opgenomen of verdampt waardoor je een lekker taartje krijgt.

Gecombineerd met wat (soja) yoghurt vind ik het zelf het lekkerst om te eten. Het warme taartje, gecombineerd met de koele, zachte yoghurt. Je hebt het zo gemaakt en het is echt een feestje om te eten. Perfect voor een weekenddag of gewoon ’s ochtends als je net zo graag ontbijt als ik!

Enjoy!!

Comments

No comments found!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login Registration
Remember me
Lost your Password?
Login Registration
Registration confirmation will be emailed to you.
Password Reset Registration
Login