Top

FOODIES GUIDE

Een uitje met de kids plannen, waarbij je niet in een gillende ballenbak terecht komt lijkt misschien lastig. Gelukkig is De Ontdekfabriek to the rescue. Hier kun je de hele middag alles ontdekken rondom techniek, ga je aan de slag met solderen of kijk je een van de nieuwste films.

10 jaar De Ontdekfabriek

In het oude Philips pand waar oorspronkelijk cassettebandjes werden gemaakt in ‘de verboden stad’ worden nu andere uitvinden gedaan. Het is een echte ontdekkersplek waar kinderen de kans krijgen om op een speelse manier techniek te ontdekken. Dit jaar bestaat De Ontdekfabriek 10 jaar en dat is wel een feestje waard.De nieuwste film ‘Het grote mensen mysterie’ ging in première en ik kan uit ervaring spreken, ook voor de ouders is hij leuk om te kijken. Daarbij passend hebben ze een rally racebaan gebouwd waar de kids hun eigen autootje kunnen zagen en kunnen laten racen. Welk autootje zal het eerste over de streep komen, die van papa of mama?

Er valt van alles te beleven. Zo kunnen de oudsten een bootje maken met een vacuümvorm machine en gaan ze aan de slag met lijmpistolen. Overal liggen veiligheidsbrillen zodat alle vingertjes heel blijven. Ook kunnen er nieuwe uitvindingen gedaan worden in de scraphoek waar kinderen een kijkje krijgen in oude apparaten. Wat zit er allemaal aan de binnenkant van een computer? Kan ik daar iets nieuws van maken? Gelukkig is er ook aan de jongste ontdekkers gedacht. Tover een konijn uit een hoed door middel van tandwielen of laat een balletje zweven door te blazen door een rietje. Als ze uitgespeeld zijn kunnen ze rustig in de filmzaal een ontdekkersfilm kijken, zo leren ze nog meer over de oorspronkelijke ontdekkers.

Nu denk je misschien dat het echt iets is voor de koude wintermaanden, maar niets is minder waard. In de zomer hebben ze een vol buitenprogramma! Van het bouwen van wagens en waterbanen tot het uitvechten van een ballonbattle. Grote schommels zijn een heerlijk momentje van rust en als ouder kun je aan een van de picknicktafels genieten van een lekkere kop koffie.

Tijd voor een kinderfeestje?!

Voor de jarigen hebben ze een geweldige verjaardagstaart die helemaal over de top versierd wordt. Zo voelt de jarige zich helemaal het middelpunt van zijn kinderfeestje. Ook kan er een minecraft feestje geboekt worden, waarbij de kinderen aan de slag gaan met hun eigen achtbaan. Liever iets creatiefs? Denk dan aan een 3d-pen workshop of een green screen filmpje. Voor iedereen hebben ze wel iets, en samen met hun zelf gemaakte bouwwerken gaan alle kinderen aan het eind van de dag met een big smile naar huis. Ouders wees opgelet, het kan zo maar eens zijn dat het niet meer in de fietstas past.

Een middagje naar De Ontdekfabriek is leuk, leerzaam en vooral een mooie manier om met je kind aan de slag te gaan. Maar opa en oma mogen zeker niet vergeten worden. Misschien hebben die vroeger zelf wel bij Philips gewerkt. Ze komen er de mooiste verhalen tegen! Ook aan de tafels ontstaan bijzondere gesprekken tussen ouder en kind, vooral als de kinderen het beter weten! Ontdek de oude fabriekshal in een nieuw jasje, het perfecte uitje in Eindhoven voor het hele gezin.

post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.