Top

FOODIES GUIDE

Bij het Bourgondische leven hoort natuurlijk bier. Laten ze daar nu bij de Stadsbrouwerij Eindhoven alles over weten. Ik mocht een kijkje nemen en vooral komen genieten van alles wat ze in huis hebben! 

Eindhoven heeft misschien niet zo veel terrassen langs het water als Utrecht, maar Café100Watt is hierop een uitzondering. Deze Stadsbrouwerij heeft een eigen proeflokaal in de oude, karakteristieke Schellens fabriek. Hier brouwen ze velen eigen speciaalbieren waar ze regelmatig een prijs mee winnen!

Nieuwe smaken ontdekken

Bier, daar draait het natuurlijk om. Ik ben echt een newbie als het op bier aankomt. Ik liet me maar gewoon verrassen door de expertise van Gijske. Als eerst mocht ik de klassieker Orchestra of Angels proeven. Ik werd echt verrast door de smaken! Dit smaakt zo veel beter dan het vieze bier op studentenfeestjes. Hierna kreeg ik de Route du Soleil, een bier dat wat frisser is en dat me ook positief verraste. Hij is echt perfect voor een zomeravond op hun terras.Wie had gedacht dat ik bier ooit zo lekker zou vinden?!

Ik mocht ook nog even in gesprek met een van de brouwers. “De inspiratie zit in me. Soms komt het vanzelf door een smaak die ik ergens proef, maar het kan ook vanuit een woord komen. Dan weet ik de naam van het bier eerder dan de smaak. Het is een proces dat continu in beweging is. Zo blijven we vernieuwen en creëren.”

Iedere maand komen er wel 1 of 2 nieuwe bieren bij; andere bieren raken op en zo blijven ze het aanbod vernieuwen. Per seizoen zijn er natuurlijk vaste bieren, dus je kunt iedere keer weer terugkomen voor iets nieuws. “Mensen weten ons wel te vinden.”

Maak kennis met de keuken

Als foodie mocht ik natuurlijk ook de vernieuwde kaart komen proeven. Burgers en bier gaan natuurlijk altijd heel goed samen, maar ik werd verrast met iets anders. Ik kreeg een heerlijke zeebaars geserveerd met graat en al. Het was even een uitdaging om dit fatsoenlijk op te eten maar daardoor eet je wel langzamer en geniet je extra. De friet met salade was echt een plaatje om te zien. Al die mooie kleuren en dat voor een frietje! Stiekem heb ik hier het meest van genoten.

De menukaart is echt een feestje om naar te kijken. Het snickertoetje lijkt me echt geweldig om te proeven, dus daar moet ik nog een keer voor terugkomen! Natuurlijk staan er ook klassiekers op de kaart zoals nacho’s en burgers. Perfect voor een bourgondisch avondje borrelen op hun heerlijke picknickbanken buiten.

Een team met passie

Waar ik misschien wel het meest door verrast werd was de gastvrijheid van het team. Ik werd ontvangen door Gijske die me vertelde dat juist dat klantencontact zo leuk is. “Het adviseren van mensen en ze het juiste bier laten proeven geeft veel voldoening, vooral als de mensen al wat van bier afweten. Dan word je kennis op de proef gesteld en weet je mensen echt te verrassen.” Juist de nieuwsgierige opstelling van het personeel zorgt ervoor dat ze iedereen kunnen adviseren. Soms weten ze iets niet en daar zijn ze dan heel eerlijk in. Juist die Brabantse nuchterheid vind ik geweldig.

Ook mocht ik een kijkje nemen in de keuken. Toen ze hoorden dat er een foodblogger was, werd meteen alles uit de kast getrokken. Ze gingen voor me flamberen, zodat ik dit op de foto kon zetten. Ze reden de smoker naar buiten met prei en aubergines in de kratjes. Het werd helemaal mooi gemaakt, speciaal voor mij. Dat voelde toch wel heel bijzonder. Ik heb zelfs nog de Tour du France met het personeel gekeken. Er kwamen steeds meer mensen bij en ik voelde me een en al welkom.

De perfecte plek voor een borrel aan het water

De Brabantse gezelligheid is hier meteen voelbaar en de sfeer zat er goed in. Ik ging met een goed gevulde maag weer naar huis, maar vooral met een hoofd vol mooie verhalen. De vriendelijkheid en passie van het personeel heeft me echt verrast, waardoor dit misschien wel een van mijn favoriete plekken is voor de zomer.

post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.