Top

FOODIES GUIDE

Heb jij er wel eens van gehoord, een flammkuchen? Bij Miss Paddle weten ze daar wel raad mee en maken ze deze specialiteit maar al te graag voor je klaar onder het genot van een van de vele speciaal biertjes.

Wie is dan de Miss Paddle?

Harold van Nielen zit al velen jaren in het pand op de Wal van ’t Mulderke, maar vond het wel tijd voor iets nieuws. En als je dan iets kiest, moet je er ook gewoon kei goed in zijn. Flammkuchen zijn licht verteerbaar door de dunne bodem en verse toppings die geserveerd worden op jawel… de paddle! Nu zijn er al genoeg mannelijke horecanamen, tijd voor wat vrouwelijks! Zo werd Miss Paddle geboren. Ideaal voor de vrouwen die iets lichts willen eten, maar ook voor de mannen die lekker speciaal biertjes willen drinken.

Goe gebrouwen Brabantse bieren

Natuurlijk zijn de speciaal bieren voor iedereen, want ook ik als vrouwelijke foodblogger lust er wel een. Omdat alleen Brabanders weten wat de echte Brabantse gezelligheid inhoud worden er alleen maar Brabantse speciaal bieren verkocht. Ze zijn overal persoonlijk langs geweest, dus van ieder speciaal bier kan een persoonlijk verhaal verteld worden. Dat is een hele kunst, want in totaal hebben ze wel 65 verschillende Brabantse bieren!

Om het allemaal niet te moeilijk te maken hebben ze bij iedere flammkuchen een bijpassend biertje samengesteld, zodat die perfect harmoniseert met de smaken op de paddle. Met de flammkuchen wordt geregeld gevarieerd zodat je steeds weer iets nieuws kunt proeven. Op deze manier kunnen ze ook blijven werken met de lokale ondernemers zoals de Philips fruittuin.

Wat ligt er dan op die paddle?

De basis van een flammkuchen is een flinterdun deegje dat bestaat uit water, meel en zout. Daaroverheen wordt creme fraiche gesmeerd en bestrooid met allerlei toppings. Er kwamen flammkuchen op tafel met zalm, avocado, serranoham, brie, champignons en noem het maar op. Van vlees tot vis tot vega tot vegan tot zoet. Mijn persoonlijke favoriet was de flammkuchen met blauwe kaas en walnoot. Deze was perfect in harmonie en was toch wel moeilijk om met de anderen te delen. Daarnaast vond ik de flammkuchen met bastogne en banaan ook erg lekker en iedereen die deze geproefd heeft is hier laaiend enthousiast over.

Het leuke aan Miss Paddle is dat je alles kunt zien. De paddles worden midden in de zaak bereid met een grote oven erbij. Je kunt dus gewoon vragen stellen aan de kok en het hele proces volgen van deegje tot heerlijk verrassende maaltijd. Er heerst een sfeer van een en al gezelligheid. Er staat een paddleboard waar je je vrienden kunt uitdagen tot een wedstrijdje of waag je je aan monopoly?

Miss Paddle gaat al vanaf 12.00 open wat het ook een ideale plek maakt voor een lunch of werkborrel. Het internet is razend snel dus onder het genot van iets lekkers kun je hier prima de hele middag vertoeven. Ontdek deze hotspot op de Wal en proef de geweldige flammkuchen!

post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.