Top

FOODIES GUIDE

Een thee boordevol antioxidanten, gevolgd door een mocktail die je spijsvertering op gang brengt. Dat is health pairing bij UMAMI waarmee chef Han Ji de traditionele Chinese geneeskunst voor iedereen toegankelijk maakt.

Dat gezonde voeding belangrijk is, weten we allemaal wel. De Traditioneel Chinese Geneeskunde (TCG) gaat daar echter nog veel dieper op in. De juiste voeding en specerijen zorgen voor de juiste balans in ons lichaam om zo optimaal te kunnen blijven presteren zoals vroeger werd gedaan voor de keizerlijke familie. Han Ji brengt deze tradities voor UMAMI naar Nederland om deze traditionele voedingsleer in een modern jasje te steken.

Om nieuwe smaken, texturen en ingrediƫnten te ontdekken, koos ik voor het vegan menu. De eerste gang startte we al meteen met een warme kruidenthee, geserveerd in theeglazen. Een leuke touch om de avond mee te openen. Bij iedere thee of mocktail werd ook verteld waar deze zo goed voor was. Zo was de kruidenthee wat zuurder om de lever optimaal te laten functioneren. Dat klinkt al een stuk beter dan een glas wijn. Spicy boontjes zijn thuis een van mijn favoriete dingen om te maken en bij UMAMI wordt dit toch nog net even naar een hoger level gebracht. Ook wordt er een salade bij geserveerd met zeekraal en popcorn. Een unieke combinatie die ik nog nergens eerder gegeten heb.

Natuurlijk kan tijdens de tweede gang een mocktail niet ontbreken waar de bittere smaak geassocieerd wordt met ons hart. De appelciderazijn is meteen een smaak die sterk naar voren komt, maar met de grapefruit en limoen is hij heel erg lekker van smaak en vooral een smaak die je niet zo vaak proeft. Hierbij werd mijn favoriete gerecht geserveerd, namelijk de tempura mushroom. Perfect knapperig maar toch gewy van binnen, waardoor het echt perfect finger food is. Toch is het allemaal wel heel verfijnd opgediend waardoor het absoluut geen vette hap is.

Om de avond mee af te sluiten proostten we met een andere cocktail die verrassend genoeg zout was. Ook proef je zoete en zure smaken wat samen de nieren en blaas ondersteunt, maar ook een mentale opkikker is. Perfect voor deze winterdagen.

De verfijnde gerechtjes pasten goed bij de verschillende drankjes. In verhouding had je zeker het gevoel dat je aan het eind van de avond genoeg gegeten had, maar ga je niet met een enorm opgeblazen gevoel naar huis. Doordat ieder drankje iets nieuws biedt, is het veel spannender dan een wijnarrangement. Iedere gang was weer een verrassing en door alle verhalen die bij iedere gang verteld werden, werd je echt meegenomen met de Traditioneel Chinese Geneeskunst . Han Ji heeft weer een sterk concept neergezet bij UMAMI, wat ik iedereen zou aanraden om eens uit te proberen.

post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.