Top

FOODIES GUIDE

Het zit misschien een klein beetje verstopt, maar De Fabriek in Nijmegen is een echte local hotspot! Met een café, concept store en bed & breakfast hebben ze alles wat je maar nodig hebt.

De Fabriek is echt een unieke plek in Nijmegen, verstopt in de Van Welderenstraat. Natuurlijk met een mooie geschiedenis verbonden aan dit prachtige pand. Vroeger werden hier namelijk lampen geproduceerd! Nu het helemaal is verbouwd kon De Fabriek zijn deuren openen. Het is niet alleen een heel erg lekkere lunchroom, er zit ook een concept store waar je de leukste interieur spullen kunt kopen. Of blijf slapen in de prachtige bed & breakfast.

Het oude directeurs kantoortje is namelijk omgebouwd tot een mini-appartementje waar je kunt overnachten. Perfect dus als je midden in het centrum wilt verblijven op een unieke locatie. Je kan zelfs na sluitingstijd genieten van het terras helemaal voor jullie alleen. Dit staat echt nog op mijn to-do lijstje, want het lijkt me prachtig om daar te kunnen fotograferen.

Dit gezellige bord verwelkomt je bij De Fabriek.
Pindakaas, banaan en cacao nibs!

Natuurlijk is het eten ook niet onbelangrijk! Ik ging zelf voor de combinatie pindakaas en banaan. Thuis vind ik dit altijd verwennerij, maar als het op de kaart staat verwacht je toch net een extra touch. Mijn verwachtingen werden zeker waargemaakt, want hoe maak je het nou nog lekkerder? Met cacao nibs!! Pindakaas, banaan en chocolade, beter kan gewoon niet.

Terwijl je lekker zit te eten, kijk je je ogen uit. Overal hangen gezellige plantjes en liggen hebbe-dingetjes uit de concept store. Allemaal in een bijpassende industriële sfeer, waardoor je helemaal vergeet dat je eigenlijk midden in het centrum zit. Het is zo afgelegen met het kleine binnen plaatsje. Echt een unieke plek om te lunchen of om lekker je laptop open te klappen en een middagje te gaan zitten werken. Ik ben in ieder geval fan en wie weet overnacht ik binnenkort wel in het schattige appartementje, klaar om nog meer hotspots voor jullie te ontdekken.

post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.