Top

FOODIES GUIDE

Laten we eerlijk zijn, het liefst delen we ons taartje met niemand anders. Of je kan nooit kiezen welk taartje je nu het liefst wilt proeven. De taartjes van Marloes zijn de perfecte uitkomst. Mix erop los met de mini’s of kies een taartje helemaal voor jezelf.  

Dat ze een echte foodie is, daar is geen twijfel over mogelijk. Zo ging Marloes op een food tripje naar Parijs om al het lekkers te proeven van de beste Parijse patissiers. Met een lading inspiratie ging ze weer naar huis om aan de slag te gaan in haar eigen bak-kelder. Hier maakt ze al haar taartjes met de hand. Ja, al die honderden mini’s, gewoon één voor één met de hand.  Geen te gelikte taartjes, maar echt ambachtelijk werk. “Het heeft een soort charme als er een scheurtje in de bodem zit. Dan zie je dat het echt zelf gemaakt is, geen massa productie.”

Maar hoe is het allemaal begonnen? Bakken heeft ze altijd al gedaan, maar om haar bakcarrière van start te laten gaan, lukte het haar om een stage te bemachtigen bij Waldo. Hij leerde haar alle kneepjes van het vak. De technische opdrachten van Heel Holland Bakt zijn er niets bij. Nog steeds denkt ze iedere keer terug aan het maken van bladerdeeg, het laten ontstaan van alle laagjes en alles wat er scheikundig nog bij komt kijken.

De taartjes van Marloes zijn een en al genot om naar te kijken. Gelukkig voor ons heeft ze drie verschillende maten. De mini’s van 4 cm, een klein taartje van 6 cm en een gewoon taartje van 8 cm. Je kan lekker mixen met de mini’s om zo alle verschillende smaken te proeven of helemaal voor jezelf houden met een groter taartje. Gelukkig is het tussenmaatje van 6 cm ook nog eens heel verantwoord.

Aan smaken geen gebrek met als ultieme favoriet: witte chocolade ganache met framboos! Er zijn ook fruitigere smaken zoals mango passievrucht met meringue of aardbei met yoghurtmousse. Zelf werd ik heel erg blij toen ik zag dat er ook ruby chocolade tussenstond, mijn favoriet. Gelukkig staat er ook één vegan taartje tussen, de vegan bosvruchten crumble!

Sinds kort liggen haar taartjes ook bij PUCK Nijmegen, iets wat toch wel een droom is die uitkomt. Haar volgende droom? Misschien toch wel het openen van een toetjesrestaurant! Ik zou ervoor tekenen. Natuurlijk kun je haar lekkere taartjes op haar website bestellen. Je moet ze wel bij haar thuis afhalen, dus alleen voor de Nijmegenaren. Alhoewel ik een dagje Nijmegen ten zeerste aanraad! 

post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.