Top

FOODIES GUIDE

Met een dikke glimlach werden we verwelkomd bij Cupp Utrecht aan de Nobelstraat. Gooi daar een flinke dosis humor bovenop en ik voelde me meteen thuis in deze fijne koffiebar. Uiteraard bestelde ik een kop koffie en werd het tijd om de kaart te gaan bekijken.

Nadat je een simpele gezondsheidscheck hebt ingevuld tijdens je reservering, ben je vrij om een lekker plekje uit te zoeken. Wij ploften lekker neer aan de bar, want niets is leuker dan mensen kijken die buiten voorbij fietsen. Cupp heeft op dit moment vanwege de maatregelen ongeveer 5 plekjes beschikbaar binnen, dus zorg ervoor dat je even reserveert. Zo ben je gegarandeerd van een plekje en zit je een stuk sneller aan je tafeltje.

Met de combinatie van koffie en banenbrood kan ik mijn dag eigenlijk altijd wel beginnen, maar ben ik altijd wel heel benieuwd naar het vegan bananenbrood. Is het vast, zompig, knapperig, luchtig, gevuld met noten of misschien wel iets compleet anders. Ik kan je vertellen, dat dit vegan banenbrood een flinke hap is… en daar ben ik dol op! Een stevig banenbrood waar je weer even op vooruit kunt. Daarbij bestelde ik een ook açaibowl die heerlijk fris was en niet helemaal volgestopt was met havermout. Er heerlijk rood fruit in gecombineerd met de zelfgemaakte granola. Van alleen die geur loopt het water al in mijn mond, maar ja daar ben ik dan ook een foodie voor.

Op de kaart stond ook een espresso dadeljam, waar ik stiekem toch zo nieuwsgierig naar was! Zouden ze deze zelf maken, zo ja… dan wil ik weten hoe. Ik besloot het te vragen en even later kwam er een schaaltje met kaas en jam tevoorschijn. “Je eet toch wel kaas he?!” Even dippen en wauw, een smaakexplosie in je mond. Deze jam is van Twisted Jam, een bijzonder merk dat is opgezet door Mirjam en Angela. Zij redden groente en fruit soorten die niet meer gebruikt worden voor de reguliere verkoop en toveren deze om tot heerlijke jams.

Cupp specialty coffee, tea and food is niet alleen een koffiebar, nee het is een waar koffiekenniscentrum. Je kunt hier namelijk ook baristaworkshops volgen om jouw koffie kennis op te krikken. Liever alleen latte art leren? Dat kan ook! Zo kun jij kiezen uit de cursus die bij jou past. Zelf blijf ik het super interessant vinden om te blijven leren over koffie, weet wat je drinkt.

Terwijl we gingen afrekenen zagen we nog meer heerlijke taartjes staan (ook vegan). Denk aan carrotcake of lemon poppyseed cake. Verleidelijk! Maar voor een andere keer beloofden we. “Een zakje erom heen dus”, was het antwoord. Die dosis humor zorgde ervoor dat ik met een dikke glimlach op de fiets naar huis stapte. Bij Cupp kun je ook flexwerken voor 7,50 per uur of voor 30 euro per dagdeel. Daar krijg je heerlijke koffies voor terug en ben je er even helemaal uit. Dat staat binnenkort op de planning, want die jam… tja… Die moet ik gewoon proeven in de yoghurt!

Je vindt Cupp aan de Nobelstraat 239, 3512 EM Utrecht.

post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.