Top

FOODIES GUIDE

Een gele muur, veel planten en een toonbank vol heerlijke gebakjes. Met een vriendelijke glimlach word je begroet en krijg je koffie op maat. Liever iets zoets of iets fruitigs? Sophie kan je er alles over vertellen bij PUCK Specialty Coffee!

De muziek was het eerste dat me opviel toen ik binnenkwam. Lekker swingend waarmee je zorgen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Het liefst danste ik naar binnen waar je meteen tegen de gezellige gele muur aanloopt. Oftewel Sophie heeft het zonnetje in huis gehaald.

Het was altijd al haar droom geweest om een eigen koffiebar te openen. Nee niet zomaar een koffiebaar, bij PUCK Specialty Coffee serveren ze alleen specialty coffee. Dat zegt de standaard koffiedrinker misschien niets, maar in de koffiewereld betekent het dat je koffiebonen gebruikt van zeer goede kwaliteit. De koffieboon wordt beoordeeld over op 11 criteria en kunnen de bonen maximaal 100 punten halen. Vanaf 85 punten kun je spreken over premium specialty coffee. Dan weet je dat je echt een goed bakkie drinkt.

Deze prachtige gebakjes worden gemaakt door Marloes, oftewel Moes! De hele toonbank staat ermee vol en je kunt eigenlijk niet anders dan een van deze pareltjes proeven. Ik ging voor de worteltaart en oh boy dit was heel erg lekker! Romig, knapperige noten en boordevol smaak. Echt de perfecte taart voor de koudere dagen.

De menukaart staat boordevol lekkers zoals avocado toast of een warme pompoensoep. Maar ook geroosterde aubergine of een bloemkool salade zijn verrassende opties om uit te kiezen. Neem vooral een kijkje op de Instagram waar je alvast kunt spieken naar alle lekkernijen.

Wat mij het meeste is blijven hangen is de passie die ze uitstraalt als ze vertelt over de koffiebonen. Ze begint te sprankelen en vertrouwde ik haar volledig toen ze me eens een andere koffieboon aanraadde. Zo had ik mijn vertrouwde flat white, maar toch met een nieuwe twist. Binnenkort gaat ze haar koffiekennis delen tijdens verschillende barista trainingen. Zo kun jij net zo’n koffiepro worden als een echte barista en kent latte art geen geheimen meer voor jou.

Verrassend en uitdagend! PUCK Specialty Coffee vind je op de Van Welderenstraat en is de perfecte plek om lekker te genieten van een kop koffie met een twist of een heerlijk gebakje.

post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.