Top

FOODIES GUIDE

bammetje bakery

Een red velvet croissant, kaneelbroodje of vers af te bakken desembrood. Je kunt het allemaal bestellen bij Bammetje Bakery, een vegan bakkerij vlakbij het Griftpark.

Bammetje Bakery is de ideale uitvalsbasis voor een heerlijke brunch of een picknick in het Griftpark. In het bedrijfspand van Hooghiemstra vind je aan het water dit schattige bakkerijtje. Als je aan komt wandelen kun je het vers gebakken brood al ruiken en loopt het water al in je mond. Maar het verhaal wordt alleen nog maar beter. Bij Bammetje Bakery bakken ze de lekkerste plantaardige taarten en andere lekkernijen waardoor het niet alleen heel erg lekker is, maar ook nog eens beter voor onze planeet. Zelf beschrijven ze zich als een culinaire broedplaats op gebied van brood. Het versgebakken desembrood wordt geïnspireerd door ingrediënten uit diverse windstreken. Oftewel alles is tot in de puntjes uitgedacht.

Dan komt natuurlijk de grote vraag, hoe is het eten?! Nou ik kan jullie vertellen dat het dus echt super lekker is! Het cliché is misschien nog steeds aanwezig dat vegan minder lekker is, maar niets is minder waar. Deze kaneelbroodjes zijn echt perfect knapperig maar niet te vettig. De red velvet croissant bestaat uit ontelbaar veel laagjes en smaakt net zoals een echte croissant, maar is dan nog eens helemaal afgemaakt met witte chocolade en pure chocolade stukjes waardoor het meteen een feestje op je bord is. Dit is toch een heerlijk duo om te kunnen serveren tijdens een high tea of uitgebreide lunch met vriendinnen? Iedereen kan genieten van deze heerlijke lekkernijen.

Het leuke aan Bammetje Bakery vind ik dat je het brood zelf nog even af moet bakken. Zo ga je voor de ultieme sensatie, want zo ruikt je huis ook nog eens heerlijk naar vers brood en het nog perfect knapperig en warm als het uit de oven komt. Je hebt op deze manier dus heerlijk vers brood dat je daarna gewoon kunt invriezen (al wil je het liefst het hele brood in een keer opeten). Het desembrood is ontzettend lekker, maar laatst heb ik het kurkuma brood geproefd en dat is ook een sensatie. Alleen de gele kleur van het brood is al prachtig om te zien!

Doordat het een culinaire broedplaats is, worden er natuurlijk ook dingen geleerd. Je kunt hier namelijk een workshop desembrood volgen! Iets wat al heel lang op mijn to-do lijstje staat, dus hopelijk kan ik binnenkort een keertje een plekje bemachtigen. Het lijkt me heerlijk om aan de slag te gaan met de bereiding van het brood. Echt de tijd nemen voor het hele proces om het later thuis te kunnen gaan bereiden. Ik ben dol op versgebakken desembrood, maar als het uit mijn eigen oven komt! Wauw, dat lijkt me een prachtige leerervaring.

Let wel goed op! Je kunt alleen bestellen van ma t/m do en afhalen op donderdag, vrijdag of zaterdag. Ideaal dus voor een weekend brunch.

post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.