Top

FOODIES GUIDE

Als je ergens om vegan tips vraagt, kom je al snel uit op Waku Waku in Utrecht. Alles is hier 100% vegan en ook nog eens 100% genieten.

Volgens Waku Waku is veganistisch eten het eten van de toekomst. Ze experimenteren er dan ook op los om de grenzen van plantaardig eten te verleggen. Je hoeft dus absoluut niet bang te zijn dat je een saai bord sla met groentes voorgeschoteld krijgt.

Als ‘voorgerecht’ deelde ik een grote borrelplank met allerlei lekkers erop. Misschien ietsje te fanatiek als voorgerecht, aangezien je een flinke plank voor je neus geserveerd krijgt. Bitterballen, broodjes, verschillende smeersels , seitan chorizo, olijfjes, je geluk kan echt niet op.  Vooral de bitterballen en truffelmayonaise waren echt goddelijk. Iets wat ik regelmatig mis als vega zijnde. Ook hebben ze een vegan kaasplank op de kaart staan met o.a. een blauwe schimmelkaas! Dat vind ik nog eens grensverleggend en ik ben er reuze nieuwsgierig naar.

Het hoofdgerecht kiezen was een moeilijke opdracht. Werd het de truffelpasta; een van de burgers of toch een fajita curry? Opties waren er genoeg en ik koos uiteindelijk voor de Dutch Weed Burger. Deze stond al heel lang op mijn lijstje om eens ergens te proeven, dus nu werd het hoog tijd. Ook hebben ze extra zoete aardappelfrietjes op de kaart staan om je burgerfeestje helemaal af te maken.

Natuurlijk biets ik altijd een hapje van de ander. De truffelpasta is zeker goed gekeurd hoor! Ik ben echt dol op alle soorten champignons dus dit werd smullen geblazen. Dan natuurlijk de grote vraag, de dutch weed burger? Viel hij in de smaak… Jazeker! Met net echte plakjes cheddar was hij heerlijk sticky en sappig, net zoals een echte burger. Ook krijg je er een lekkere salade bij en dan niet zomaar een salade garnituurtje. Nee gewoon een lekkere grote bak sla met allerlei toppings. Zo kom je echt wel aan je dagelijkse hoeveelheid groentes.

De toetjes op de kaart zagen er ontzettend lekker uit, maar dat paste er gewoon simpelweg niet meer bij. Iedere naam is weer even verleidelijk, met mijn favoriet: snicker dome! Dat kan gewoon niet tegenvallen toch?

Reserveren moet je op tijd doen, want ze zitten binnen mum van tijd vol!

post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.